Reviews

Gezellig én leerzaam

De consulten bij jou hebben me zeker geholpen gezondere keuzes te maken in mijn eetpatroon. De bezoeken waren heel gezellig en leerzaam.

Ook de lectuur die je me aangereikt hebt, helpen zeker mee om inzicht te krijgen in wat gezonde keuzes zijn. Je hebt me zeker gemotiveerd om deze gezondere leefstijl te blijven volhouden.

Bedankt daarvoor.

- Marian, 73 jaar

Ik voel me energieker!

Ik heb een begeleidingstraject doorlopen bij Rineke en heb dit traject als zeer waardevol ervaren. De doelen die we samen hebben opgesteld gaven mij richting en een realistisch streven. Door de adviezen die Rineke mij gaf, gebaseerd op mijn voedingsdagboek, kon ik met een aantal aanpassingen al heel snel stappen maken qua gewicht en begon ik mij ook energieker te voelen. Ik heb mijn doelen dan ook gehaald! Ook pas ik nu, ruim een jaar later, nog steeds de adviezen toe omdat ze praktisch bruikbaar zijn. Ik zou dit zeker aan anderen aanbevelen.

- Esther, 29 jaar

Ik ben meer gaan eten

Ik ben in Januari (2023) begonnen bij Ervaar Gezond Gewicht ; samen met Rineke een plan opgesteld met daarin haalbare doelen. Geen ingewikkelde diëten maar eigenlijk gewoon gezonder en gevarieerd eten. En een eetdagboek bijhouden. Het klinkt raar maar eigenlijk ben ik meer gaan eten drie eetmomenten per dag en drie keer een gezond tussendoortje.

In het begin is het wennen maar eenmaal gewend aan de nieuwe manier van leven en eten dan is het goed te doen. En niet te vergeten de consulten bij Rineke in het begin om de veertien dagen en later 1x per 4 weken. Eigenlijk is het een programma geheel op maat gemaakt voor ieder persoon. Heb je tussendoor vragen of loop je ergens tegenaan dan kun je altijd appen of mailen.

Ik heb mijn doel op een haar na gehaald. En heb besloten om nog eens vier sessies bij te boeken om voor de zomer helemaal zwembroek klaar te zijn.

Ik kan iedereen die resultaat wil hebben Rineke aanbevelen het werkt echt en iedereen kan haar of zijn resultaat bereiken met het opmaat gemaakte programma.

- Jan-Willem, 60 jaar

Prettig persoon, kennis van zaken

Rineke is een prettig persoon met kennis van zaken, zij stelde mij de juiste vragen om erachter te komen wat mijn motivatie was. Hierna kreeg ik een duidelijke vragenlijst en een eetdagboek mee waarmee Rineke aan de slag ging om een, op mij persoonlijk afgestemd, voedingsadvies te kunnen geven. Al met al heb ik de begeleiding van Rineke als zeer prettig ervaren. Dankzij de adviezen en begeleiding is mijn BMI en mijn voedingspatroon verbeterd.

- Rob, 61 jaar

Positieve motivatie

Tijdens corona veel kilo's extra erbij gekregen. Dankzij de begeleiding van Rineke Valstar de kilo's weer kwijt geraakt door positieve motivatie en aanpassingen van mijn eetpatroon. Top!

- Rob, 65 jaar

Ik ben me fitter gaan voelen en tevreden met m'n lichaam

Afgelopen zomer ben ik bij Ervaar Gezond Gewicht begonnen met een begeleidingstraject naar een gezondere leefstijl. Ik was niet tevreden hoe ik met regelmatig sporten en voor het gevoel gezond te leven, toch niet het gewicht en de fitheid ervaarde die ik zou verwachten. Met dit begeleidingstraject heb ik grip gekregen op m’n dagelijkse voeding en beweging, zonder dat dit ten koste ging van de dingen die ik lekker vind om te eten en te drinken. Ik ben in 3 maanden me fitter gaan voelen en tevreden met m’n lichaam, iets wat nieuw voor me was. Ik ben ook erg blij dat ik de praktische tips kan blijven toepassen zodat ik me zo kan blijven voelen. Ik heb het traject ook als ontzettend prettig ervaren. Rineke laat zien dat ze weet waar ze het over heeft en weet de dingen waar ik tegen aanloop om te buigen naar praktische en haalbare tips. Ik kan iedereen aanraden om dit traject te volgen. Rineke bedankt!

- Matthijs, 29 jaar

Meer bewustwording

Helaas is het mij niet gelukt af te vallen (hoofddoel), waarvan ik denk dat het hormonaal is. Ik heb wel meer bewustwording mbt goede voeding gekregen en werd hierin goed begeleid.

- Bettine, 54 jaar

Zij luisterde goed naar mijn doel  

Door een flyer in contact gekomen met Rineke van ervaargezond Maassluis. Eerst intake gehad en dat verliep goed. Zij luisterde goed naar mijn doel en heeft daar een eet plan op gemaakt wat resulteerde op gewicht verlies. Daarna helaas door privé omstandigheden ging het niet lukken om af te vallen, maar werd er begripvol omgegaan met de situatie. Vandaag mijn laatste evaluatie gesprek gehad en mocht er iets opdoen kan ik altijd contact opnemen, hoe fijn is dat.

- Stella, 65 jaar

Geholpen (en nog steeds) om bewust te worden van een ingeslopen gedrag

Ervaar gezond gewicht. Doel zit al in de naam! Het heeft mij geholpen (en nog steeds) om bewust te worden van een ingeslopen gedrag. Dit gedrag weet Rineke op een leuke, rustige en vooral haalbare manier om te draaien naar een gedrag wat bijdraagt aan een gezond(er) gewicht en energieker leven. We zijn er nog niet maar de kop is eraf qua gewicht en de kleine aanpassingen dragen al bij aan een ander gedrag gericht op voeding en beweging. Dank Rineke!

- Sjaak, 51 jaar

Bovenal leerzaam en dus waardevol

Het was een gezellig traject, maar bovenal leerzaam en dus waardevol. Het heeft me zeker geholpen om inzicht te krijgen in mijn voedingspatroon!

- Sigrid, 62 jaar

Nieuwe eetgewoontes en handvatten gekregen om gezonde keuzes te maken

Ik kwam bij Rineke met een vrij specifieke vraag. Ik wilde graag af vallen, maar vond het eng om mijn eetgewoontes te wijzigen: ik lust niet veel, wilde de Nutella niet opgeven en heb bovengemiddeld veel moeite met veranderingen.

Rineke heeft haar aanpak aangepast naar wat ik nodig had en mij daar goed in begeleid. Als ze in de gaten had dat we te veel wilden veranderen, stelde ze voor een deel ervan later pas te wijzigen. Daarnaast zijn we gaan onderzoeken welk eten ik nog meer zou lusten: was fruit een optie?

Het resultaat is dat ik nu nieuwe eetgewoontes heb:

Ik eet nu in plaats van 0x fruit op een dag gemiddeld 2x fruit op een dag. Ik eet het dubbele aan groenten. En, ik heb handvatten gekregen om gezonde keuzes te maken. Sommige dingen zijn hetzelfde gebleven zoals het eten van Nutella, hoewel ik zelfs daar nu ruim de helft minder van eet.

Ik ben heel blij met Rinekes enthousiaste, behulpzame en betrokken karakter. Zij heeft mij geholpen mijn doel te bereiken.

- Natalie, 33 jaar

Duidelijke uitleg en tips

Tijdens het bespreken van de voedingsscan kreeg ik een duidelijke uitleg wat ik zou kunnen veranderen aan mijn voedingspatroon om gezonder en gevarieerder te gaan eten. Ik kon hier gelijk mee aan de slag.

- Ine, 59 jaar

Ben zeer tevreden

Goede informatie, een hoop nieuwe tips die ik nog niet wist. Ben zeer tevreden, ben nu weer met volle moed begonnen.

- Anja, 68 jaar